subscribe to the RSS Feed

Get Adobe Flash player

Sunday, February 25, 2018

Întâmplările de la San Siro

Posted by admin on March 21, 2012

0 Flares 0 Flares ×

Am ieșit de la metrou și am ajuns la stadion cu greu, după jumătate de oră și după ce am întrebat de trei ori. Stadionul e imens și l-am ocolit aproape pe tot căutând intrarea pentru turiști care era la poarta cu numărul 14.

De obicei, în propoziții scurte, vorbesc în italiană, însă de data aceasta, la casa de bilete am folosit engleza. Domnișoara mulatră ne-a dat biletele, a zâmbit, ne-a întrebat de unde suntem, Romania, a zâmbit din nou.

Imediat după noi, a intrat un grup de turiști care își cumpăraseră biletele în avans. Domnișoara a presupus că suntem toți împreună și i-a luat și pe ei tot în engleză.
“Welcome, the entrance is to your right and the guide is waiting there for you”

Scandal, gălăgie și râsete. Turiștii nu știau engleză.
“Siamo italiani, siamo milanesi!” au început să explice.

Ghidul era o domnișoară vorbăreață și descurcăreață. A identificat repede grupul proaspăt sosit, ne-a întrebat de unde suntem și a realizat că trebuie să explice în două limbi: italiană și engleză. Erau italienii milanesi, câțiva puști chinezi, un cuplu de sloveni și noi.

Ne-a plimbat prin tribune, ne-a spus că putem face poze liniștiți și ne-a explicat pe rând. Mai întâi italienilor (majoritatea pensionari) și apoi nouă:
“Guys, english, come closer!”

Inițial, San Siro era stadionul celor de la AC Milan. În timpul războiului, cum stadionul lui Inter fusese distrus, iar municipalitatea a decis ca cele două mari rivale să împartă același teren. San Siro este numit de fanii lui Milan, Giuseppe Meazza este numele preferat de fanii lui Inter.

Există trei vestiare, unul pentru oaspeți (nevizitabil), iar celelalte pentru fiecare dintre cele două echipe. La Inter, vestiarul era simplu, cu bănci în jur. În schimb, la Milan, treaba stătea cu totul altfel. În mijloc era o masă, iar pe margine scaune comode din piele. Deasupra fiecărui scaun era un televizor pe care apărea numele și poza jucătorului. Fiecare scaun aparținea cuiva.
“Aici a stat Maldini, iar acum stă Ambrosini. Aici stătea Beckham sau aici stătea Kaka.”

Ideea cu televizoarele şi scaune îi aparţine lui Silvio Berlusconi.

La un moment dat, un italian curios a rugat ghidul să îi întrebe pe chinezi – care erau haioși de fel – care este echipa lor favorită, iar aceștia au răspuns în cor:
” Milan!”

Dimineață, în timp ce răsuceam o hartă în mijlocul unei intersecții, un tânăr s-a oprit lângă noi și s-a oferit să ne ajute. L-am întrebat și de San Siro și, printre altele, ne-a atenţionat că biletul de vizitare este scump. 13 euro. Comparativ cu preţul de intrare pe Santiago Bernabeu, dar mai slab în ofertă. N-am putut urca în ultimele tribune, turul a durat mai puţin, iar muzeul cumulat al celor două echipe parcă nu strălucea şi nu rivaliza cu ceeea ce am văzut la Real Madrid acasă.

Acestă primă călătorie dineuropa.ro este realizată în parteneriat cu FordPrestigio și Orange, cu sprijinul TPU și Ze List.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×
Print

Comments

2 Responses to “Întâmplările de la San Siro”

Leave a comment, and if you'd like your own picture to show up next to your comments, go get a gravatar!

home | top

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×